Lord, Aeck & Sargent designed a new public entry for the Novelis Global Research & Technology Center.

Lord, Aeck & Sargent designed a new public entry for the Novelis Global Research & Technology Center.

Credit: © Gregg Willett


The 160,000-square-foot facility, located less than 25 miles from Novelis’ Atlanta corporate headquarters, was previously office and warehouse space for a chemical manufacturer. Architecture firm Lord, Aeck & Sargent (LAS) designed a new public entry, retrofitted the office space, and built out the empty warehouse space to create a wide variety of materials development and testing laboratories along with a 30-foot-tall high-bay space housing a 16,000-square-foot pilot beverage can production line, an industrial lab with two overhead cranes, and warehouse space. The building is one story with a mechanical mezzanine in the high-bay area to optimize the use of space. Approximately 35,000 square feet remains for future expansion.


For more details and images of Global Research & Technology Center, visit ARCHITECT's Project Gallery


Visit the ARCHITECT Project Gallery main page to add your own user-generated architecture.