The Huff proposal's west side.
The Huff proposal's west side.

Google sent plans to the city council of Mountain View, Calif., on Friday for a new headquarters designed by Denmark's Bjarke Ingels Group (BIG) and London's Heatherwick Studio.

This is how Google explains the project on its blog:

The idea is simple. Instead of constructing immoveable concrete buildings, we’ll create lightweight block-like structures which can be moved around easily as we invest in new product areas. (Our self-driving car team, for example, has very different needs when it comes to office space from our Search engineers.) Large translucent canopies will cover each site, controlling the climate inside yet letting in light and air. With trees, landscaping, cafes, and bike paths weaving through these structures, we aim to blur the distinction between our buildings and nature.

The Charleston South building, seen here at the northwest corner, contains canopies designed to "blur the boundaries between inside and out."
The Charleston South building, seen here at the northwest corner, contains canopies designed to "blur the boundaries between inside and out."

The inside of the Charleston South building.
The inside of the Charleston South building.

A rendering of the Green Loop bike and pedestrian path.
A rendering of the Green Loop bike and pedestrian path.

The Landings building next to the restored Permanente Creek habitat. The proposal also includes concealing parking underneath this landscape.
The Landings building next to the restored Permanente Creek habitat. The proposal also includes concealing parking underneath this landscape.

Lobby of the Landings building.
Lobby of the Landings building.

North part of Landings project.
North part of Landings project.

Proposal for Huff Avenue.
Proposal for Huff Avenue.

Proposed Shoreline building.
Proposed Shoreline building.

Aerial rendering of the proposed Google campus.
Aerial rendering of the proposed Google campus.

Google also posted a 10-minute video on the project.

All images courtesy of Google.

Vist ARCHITECT's Project Gallery for more projects by Bjarke Ingels Group (BIG) and Heatherwick Studio.

This post has been updated.