Bjarke Ingel's firm, Copenhagen- and New York-based Bjarke Ingels Group, has unveiled plans for a recycling facility in Copenhagen, encased within a man-made hill that could double as a running track, picnic area and even a snowboarding slope. Commissioned by waste management company Amagerforbrænding to create a 13,000-square-foot recycling center at Sydhavns, the city's southern port, the the Sydhavns Recycling Center is designed as an artificial hill with recycling facilities in its core and a grassy park over its top.

"As a society, our investment in waste management often ends up as utilitarian facilities of concrete boxes that constitute grey areas on our city maps," explained BIG in a statement. "What if they could become attractive and lively urban spaces in the neighborhoods they form part of?" Read More