This Friday, London's Tate Modern will open its highly anticipated 10-story addition designed by Swiss architects Jacques Herzog and Pierre de Meuron. Dubbed the Switch House, it will provide 60 percent more space to the already enormous site sitting on 8-acres of land on the bank of the Thames.

With this renovated expansion, Herzog & de Meuron adapts part of the original power station, designed by Sir Giles Gilbert Scott, that its 2000 project left out. Entering from the Turbine Hall, which is part of the old building, you pass through the subterranean Tanks, which formerly held a million gallons of oil to power the now retired refinery.

The renovation of this area was the first phase, and includes a striking staircase that winds up three levels of newly configured exhibition space. Once you get to the fourth floor, visitors can cross a bridge that goes back to what is now called the Boiler House, which is part of the older building. Adjacent to the original structure is a new, triangular tower standing at 212 feet and sports a punctured brick pattern.

According to the article, the types of art that will be included in these areas include film, installations, and live performances.

To learn more, head over to The New York Times.

Read more >