Architecture Aloft

A spiral staircare connects the new mezzanine, or "the crib," to the lower level.

The pendant lights in the high-bay of the Hinman Building's laboratory space are designed to be retractable. However, motors for the system were cut due to budgetary constraints. They may be installed at a later date.

The design team repurposed an existing historic crane in the high-bay area of the Hinman Building so that it now hangs a mezzanine that expanded the building's usable space by 1,500 square feet.

The existing building, from 1939, included a leaky masonry shell and inefficient window glazing, both of which were remedied in the renovation.

Georgia Institute of Technology Hinman Building axonometric.

The original building was built in 1939 and designed by Bush-Brown, Gailey and Heffernan, with Paul M. Heffernan as lead designer.

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X