Bagley Classroom Building

The building was designed with Passivhaus principles, with heating primarily by direct passive solar gain from the south, and internal heat gain from equipment and occupants.

The building was placed facing directly south to maximize solar heat gain in the winter and to maximize power production from photovoltaic panels.

One diseased tree was removed, and in its place the architects put a fireplace.

The outdoor court can be used for a second outdoor classroom, as well as for student bonfires.

A draught-tolerant green roof helps insulate.

The facility serves eight departments for outdoor teaching and study. The space is cooled by passive shading devices; a heat-recovery ventilator provides a constant source of fresh air.

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X