Clyfford Still Museum

The Clyfford Still Museum is sited next to the Denver Art Museum’s Hamilton Wing, designed by Daniel Libeskind.

Wood-slat screens cover portions of the glazing at the lobby and second-level terraces.

The wood-slat screens are a nod to the process of board-forming the concrete that makes up the rest of the exterior.


View of entrance and board-formed concrete walls.

The first floor of the museum is devoted to open storage, educational exhibits, conservation and research labs, offices, and the lobby. Some works on paper are stored in a research lab.

A double-height corridor is lined with glass display cases.

Canvases are stored on vertical racks in a light-controlled space that is visible to the public.

As visitors make their way up the main staircase, the low ceilings of the lobby give way to lofty skylit galleries on the second floor.

Top of the main staircase

Three of the second-floor galleries are suitable for light-sensitive works; the remaining six are daylit.


Bridges span double-height ground-floor corridors.

Gallery bridge with view to archival display below.

Gallery bridge




First-Floor Plan

Second-Floor Plan

North-South Section

North-South Section

East-West Section

Concrete Formwork Diagram

Site Plan

Entrance at dusk

The Clyfford Still Museum, with the sun setting behind it.

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X