Energy.Environment.Experiential Learning

EEEL is clad in four profiles of aluminum panels that were fabricated by an auto-body shop when the custom profiles moved beyond the capacity of the curtainwall manufacturer’s facilities.

Glazed walls allow students sitting on the stairs to see into the laboratories and classrooms on the upper floors and out to the street beyond. The building “is the size of a football field, but you can stand anywhere and see outside,” project manager-designer Rick Piccolo says.

Inside, the building is programmed around a five-story atrium with a monumental staircase that serves as a social gathering space for the students.


Wherever possible, circulation corridors are fitted out with seating and study areas, turning the building’s public spaces into social hubs for the students.

Laboratory spaces spanning six disciplines are flooded with natural light.

Glazed walls in the classrooms allow views of the building’s shading system, including diagonal aluminum fins on the east and west façades.

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X