John H. Daniels Faculty of Architecture, Landscape, and Design

A shingled skin wraps the original building, pulling up at the base to create a more dynamic entry sequence than existed previously. The move reorients the external circulation and engages with the surrounding campus streets and buildings.

A series of double-height spaces (highlighted in gray) spiral up the center of the building. Linked by staircases and largely unprogrammed, the spaces can be used for critiques, events, and as lounges.

In an effort to increase the energy efficiency of the building by reducing the heat island effect, the architects insulated the roof to R30 and then added a green roof to further improve performance. The green roof is accessible to the student body and will be used as a laboratory space where landscape architecture students can experiment with different plant species.

An exploded axonometric shows how the skin and expanded academic spaces fit around the existing building.

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X