Ray and Dagmar Dolby Regeneration Medicine Building

South and east façades

The building is elevated above the sloped and curving site on a system of steel support members and seismic base isolators.

The Regeneration Medicine Building's sinuous form hugs the edge of the University of California at San Francisco Parnassus campus and follows the topography of the hillside.

Outdoor staircases hung off of the side of the building offer a direct circulation route between the stepped floor plates and green roofs.

Tucked behind existing buildings, the RMB is accessed via a pedestrian bridge that connects to the ninth floor of a pair of connected 1960s glass-and-concrete structures.

A series of green-roof terraces (this image) follows the buildings stepped-down volumes. These public outdoor spaces afford views of Golden Gate Park and the Pacific Ocean beyond.

Where the floor plates split, meeting and dining rooms overlook labs on the level below.

Predominantly filled with laboratory spaces, the RMB's interiors step down as the building follows the slope of the hillside site.

Informal gathering spaces perch on half-floors between the lab levels to encourage interaction between researchers on different teams.

Laboratory space showing the curve of the building

Green roofs and pedestrian access bridge

Stepped green roofs and suspended staircases

Steel support structure

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X