Space to Learn

The new SED center, housed in a converted shoe warehouse from the 1940s, offers a light, bright space for kids to learn and play yet retains some industrial touches (such as an exposed brick wall on the ground floor).

Brightly colored paint and numbers on the stair treads are among the inexpensive measures used to make the space child-friendly.

Rolling garage doors separate the classrooms from the main play area (pictured). With all the doors opened, the combined space can be used to host events.

Rolling garage doors separate the center’s preschool classrooms (pictured) from the main play area. With all the doors opened, the combined space can be used to host events.

The tropical color scheme extends to the center’s six restrooms, all of which have multicolored tiles.

Interior designer Dana Mathews and project manager Gavin Daniels at the center's dedication, flanked by D.C. Councilwoman Muriel Bowser and Mayor Adrian Fenty.

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X