Stan Allen Architect

Concept Sketches

The Taichung Gateway master plan calls for the creation of several planned residential zones, primarily the canal district with light residential, the academic district near Feng Chia University with middensity residential, and the cultural district with dense residential and commercial.

Site Plan The Taichung Gateway master plan's centerpiece is the park, which features a variety of different types of green space, a revitalized canal system, athletic fields, and public spaces.

The Taichung Gateway master plan's centerpiece is the park, which features a variety of different types of green space, a revitalized canal system, athletic fields, and public spaces.

Old Concept: Park Separated from City Intentionally deviating from the Central Park model of green space-a long rectilinear form-the architects instead created a scalloped edge that increases the perimeter area and brings in the surrounding community, encouraging a higher level of interaction between the urban and green spaces.

New Concept: Park Integrated with City Intentionally deviating from the Central Park model of green space-a long rectilinear form-the architects instead created a scalloped edge that increases the perimeter area and brings in the surrounding community, encouraging a higher level of interaction between the urban and green spaces.

Park Layers Designing a park is not as simple as deciding on a general shape. The architects designed several layers, including circulation paths, waterways, fields, an ecological reserve, and event spaces that are layered to make a useful and easily navigable space.

The development of Taichung Gateway will occur in several stages, beginning with the park and the major roads and infrastructure. A space analysis demonstrates all of the layers that will eventually be integrated, including building densities and plans for public transit across the 620-acre parcel.

A series of vignettes demonstrates how people will experience the canal residential district and the park itself.

A series of vignettes demonstrates how people will experience the canal residential district and the park itself.

A series of vignettes demonstrates how people will experience the canal residential district and the park itself.

One of the goals of the project is to increase access to the gateway site by having connections to other nearby developments as well as to the city center via both roads and public transit. An area map shows how the existing infrastructure will meet proposed new routes to ensure easy access for commuters and visitors alike.

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X