The Light Aquatic

Richard Morris Hunt's original design for Princeton University's Chemical Laboratory, now known as Aaron Burr Hall, was a palazzo-style building, shaped like an L.

Amy Eliot, Principal in Charge, Tom Eliot Fisch

Tom Eliot Fisch has completed a series of buildings on the waterfront, including renovations and seismic upgrades at Piers 1 1/2, 3, and 5. The results included a new look from the water.

Tom Eliot Fisch has completed a series of buildings on the waterfront, including renovations and seismic upgrades at Piers 1 1/2, 3, and 5. The results included improvements in the iconic bulkhead buildings and newly designed interior office spaces.

WATERFRONT SITES

Tom Eliot Fisch has completed a series of buildings on the waterfront, including renovations and seismic upgrades at Piers 1 1/2, 3, and 5. The results included a series of public walkways that allow visitors to interact with and return to the waterfront.

The new Harbormaster's Building is a long, thin structure, located on a series of public docks. The waterwise façade is largely glazed to allow for optimal views from the offices within.

The new Harbormaster's Building is a long, thin structure, located on a series of public docks. An ipe screen clads the landside face of the building.

The new Harbormaster's Building is a long, thin structure, located on a series of public docks. Wood continues along the sides of the building to connect the two façades.

First Floor

Second Floor

North Lobby

A two-story lobby in the center of the building provides a view corridor from land to sea and allows maximum light into upstairs office spaces.

A two-story lobby in the center of the building provides a view corridor from land to sea and allows maximum light into upstairs office spaces.

A two-story lobby in the center of the building provides a view corridor from land to sea and allows maximum light into upstairs office spaces.

Screen Wall Section

The ipe screen's configuration varies along the length of the building, changing from a device that shades interior offices and the central lobby to a double-layered windbreak along the western edge of the second-floor deck, where the yacht club's popular barbecue area is located.

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X