University of Oregon John E. Jaqua Academic Center for Student Athletes

The high-visibility site at the Unversity of Oregon led to the idea of four public façades on the 40,000-square-foot academic learning center.

A double-wall façade addresses acoustic isolation, thermal insulation, and daylight control. A vertical stainless steel screen provides shading, thermal comfort, and ability to harvest heat.

The stainless steel screen is located within the cavity at 22 inches in front of the inner glass layer and is composed of a pattern of triangular-shaped bars.

Sectional diagram of ventilated wall

Reception and reader board

A student lounge on the second floor is set off by a study area.

Flexible classroom

The face features a four-sided gas fireplace surrounded by a leather lounge seat suggesting the University of Oregon's "O."

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X