Villa Tugendhat Restoration

The most iconic view of the Villa Tugendhat is from the garden. The massive, nearly 10-by-20-foot glass panel that shields the living room can recess into the floor below—though originally two smaller panes, it was installed as a single panel during the restoration.

The house steps down the hillside, revealing three living levels as well as a shaded porch on the garden façade.

The street-level façade of the Villa Tugendhat serves as the main entry to the house.

The front door of the Villa Tugendhat.

The street-level entrance leads into a marble-lined foyer with a curving stair that leads down to the main level of the house.

Staircase leading from street level to the main living area.

The Villa Tugendhat’s iconic living room, with its chrome columns, has been restored as part of a $9.2 million overall effort.

Replica furniture in the main living space.

The curved Macassar wood wall around the dining area returned to its original spot in the house (it was moved during the 1980 renovation), and clad in a new veneer. Now the sight lines through the living area and into the conservatory are restored to Ludwig Mies van der Rohe’s original intent.

Custom door hardware leading to the terrace.

Restored office in Fritz Tugendhat’s bedroom on the lower level.


Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X