Where Art and Commerce Meet

In a scheme by Neil Denari for a residential tower in Manhattan's West Chelsea neighborhood, the building's form projects slightly over the adjacent High Line, an elevated rail line being converted into a public park.

In a scheme by Neil Denari for a residential tower in Manhattan's West Chelsea neighborhood, the building's form projects slightly over the adjacent High Line, an elevated rail line being converted into a public park (above right). The strategy obviously increases the building's square footage and was supported by the city planning department because of the strength of the design and because the High Line actually cuts into the site.

The building's reverse tapering was a strategy devised to make the most out of a small site, while still respecting the light and air needs of the surrounding buildings. The diagonal bracing was designed to properly support the unconventionally shaped structure and also contributes to the building's sculptural aesthetic.

The building's reverse tapering was a strategy devised to make the most out of a small site, while still respecting the light and air needs of the surrounding buildings. The diagonal bracing was designed to properly support the unconventionally shaped structure and also contributes to the building's sculptural aesthetic.

The apartment layouts change slightly with every unit because of the building's shifting floor plates. Interior architect Thomas Juul- Hansen focused on giving each space clean, high-end finishes, including stone slab counters and Miele appliances. His approach was to do the basic fixtures right the first time, so that buyers will not feel compelled to rip out a kitchen or bathroom and start afresh.

The apartment layouts change slightly with every unit because of the building's shifting floor plates. Interior architect Thomas Juul- Hansen focused on giving each space clean, high-end finishes, including stone slab counters and Miele appliances. His approach was to do the basic fixtures right the first time, so that buyers will not feel compelled to rip out a kitchen or bathroom and start afresh.

The apartment layouts change slightly with every unit because of the building's shifting floor plates. Interior architect Thomas Juul- Hansen focused on giving each space clean, high-end finishes, including stone slab counters and Miele appliances. His approach was to do the basic fixtures right the first time, so that buyers will not feel compelled to rip out a kitchen or bathroom and start afresh.

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X