Project

Posted on:

AIA ATL Headquarters

5G Studio Collaborative

Project Name

AIA ATL Headquarters

Location

100 Edgewood Avenue, Suites 175 and 190



30303

Project Status

Built

Client/Owner

AIA ATL


Awards



Style

Modern

View all (8) images

Project Description

FROM AIA Georgia:

The goal for the design was to connect the community, while leveraging the building’s history in downtown Atlanta. Floor to ceiling glazing with windows on both sides of the corner space open the building up for connection at the street level. A stunning quarter-sawn white oak wall, sustainably constructed from local “forest free” oaks creates a contrast with the grey zinc. The central elements of transformation in the design are the large vertical bi-fold door and single pivot door on the front main wall. The open program space visible from the street is a fresh and inviting location for exhibitions and gallery presentations


Advertisement
Add a Project
Publish Your Projects Show off and upload images, text, and video of your work. We pick the very best for our project newsletters. Upload

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X