Posted on:

Aiyyer Residence

CUBE design + research

View all (8) images

Project Description


The client asked us to create a home that was modern, green, affordable, and designed for aging. The property is a beautifully wooded half-acre lot in Carrboro. For accessibility, we responded with single-level living that incorporates universal design principles and easily adapted amenities for future aging needs. To control costs, we kept the plan compact and simplified the details. The form of the house shifts to create multiple yards and mediate privacy from neighbors. A vertical zinc wall, inspired by tree bark, visually anchors the house and signifies entry while separating private and public spaces inside. Movement throughout the house (down the hall, through a doorway, or across the room) is always toward a view of the outdoors or natural daylight – creating a connection between inside and outside 24-hours a day.
Add a Project
Publish Your Projects Show off and upload images, text, and video of your work. We pick the very best for our project newsletters. Upload

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X