Posted on:

American Society for Clinical Pathology Expansion


View all (3) images

Project Description


Epstein provided interior design services for a 3,500 square foot expansion to the American Society for Clinical Pathology's Washington, DC headquarters. The intent for the Lobby space was to make a visual connection to ASCP as soon as one exits the elevator, therefore the glass entrance doors were relocated opposite the Elevator Lobby. The concept was to set the tone for the overall design concept of quiet elegance by introducing the color palette, rich materials and a dramatic yet subdued lighting scheme as a first experience. As an extension to the Lobby space the design team wanted to create a welcoming zone for visitors as well as staff members. ASCP artifacts were incorporated as part of the design background of a Private Club type setting. Again, the subdued lighting and warm deep materials contributed. An important design criteria was to make the space feel expansive by creating distinct zones for entertaining members and visitors within the framework of a busy office. The materials seamlessly link the two areas and foster the illusion of greater space. ASCP wished to highlight their community activism so the design team devised a strategy to incorporate event photography into the overall scheme for the office while simultaneously adding interest and extending the design concept into the office area. The design concept for the office and conference areas incorporated the materials, colors, and subdued lighting used in the Lobby and Reception spaces, creating a warm and professional environment which maintained over 50% of the existing build-out.
Add a Project
Publish Your Projects Show off and upload images, text, and video of your work. We pick the very best for our project newsletters. Upload

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X