Posted on:

Baker and McKenzie

View all (9) images

Project Description

An international professional services firm relocation offered the opportunity to leverage state-of-the-art planning strategies with unique architectural characteristics towards enabling the firm's new integrated-service model.
The conference center features two-story volumes carved from the structural cross section - designed as light beams - creating dramatic reception/multipurpose rooms with electronic glass and breakout galleries.
Anchoring reception below a floating plaster-finished "box" of conference spaces, a water mirror defines circulation while classical philosophy's other elements of the world are referenced: air (views), earth (gardens) and fire (fireplace).
Elsewhere conference spaces feature double-glass frosted facades, acting as the acoustic equivalents of conventional partitions.
Staff floors utilize a pavilion planning parti. Service cores cluster interior offices and support functions. In between, the center pavilion showcases conference/workrooms. A cross corridor accesses city views, a staff cafe and media wall.
Office facades are clear, demountable glass assemblies with tinted glass workrooms allowing for writable surfaces within.
Atrium walls were removed, cross-bracing framed and new glass framing installed, providing new "perimeter" offices.
Scheduled for LEED-CI Gold accreditation, perhaps the most noteworthy example of environmental stewardship was the use of over one mile of clear glazing partitioning, maximizing views for all levels of staff.
Add a Project
Publish Your Projects Show off and upload images, text, and video of your work. We pick the very best for our project newsletters. Upload

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X