Posted on:

Barnsworth Exhibition Center

Students of IIT College of Architecture

View all (2) images

Project Description


Fourth- and fifth-year architecture students at the Illinois Institute of Technology collaborated to design and build an exhibition and event space for the grounds of the iconic Farnsworth House. Meant to evoke the vernacular architecture in the rural area around the landmark, it is a contemporary take on a round barn, its walls solid to maximize exhibit space inside. Its cap is a lantern-like projection that brings in abundant natural light. The students’ zeal for the project extended to such things as collecting lumber scraps from the project to make a handsome end-grain floor. The jurors were charmed by many aspects of the project and the thoughtful use of resources.

For more information about IIT's project, please visit

For more information about the 2014 AIA Chicago Small Projects Awards, please read
Add a Project
Publish Your Projects Show off and upload images, text, and video of your work. We pick the very best for our project newsletters. Upload

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X