Project

Posted on:

Campari Guadalajara

Space / Juan Carlos Baumgartner

Shared By

Space, Space


Project Name

Campari Guadalajara

Project Status

Built

Year Completed

2016

Size

900 sq. meters

Client/Owner

Campari


Team

  • Juan Carlos Baumgartner
  • Gabriel Téllez
  • Paola Rojo
  • Raúl Cruz

Consultants

  • Construction Manager: Alpha Hardin


Style

Modern

View all (10) images

Project Description

The new corporate offices of Grupo Campari are in Guadalajara, Jalisco. The 900 m2 area occupies the third level of the building, and SPACE designed a space based on the needs and challenges of the organization. The integration of the hundred brands, its work teams, and the different functional areas creating comfortable spaces in an environment that permits better communication and collaboration, was achieved as a result of the concepts based on terminologies that define the organization: Lifestyle, Challenge, Passion and Brands, ideas that reflect the spirit and identity of each of the members of the team of Grupo Campari Mexico.

The concept of the architectural plan begins from an element very representative of “Mundo Campari”: the orange, whose sections represent the different functional areas and teams of the organization, inspiring outlines that determined the spaces and vectors that are reflected in details of the work stations. The total surface was divided into 3 areas as a result of those outlines: Marketing and Sales, Finance and Supply Chain, and finally the Bar, the genuine point of encounter which strengthens the Campari experience. In the area for Marketing and Sales, the user has a variety of spaces intended for relaxation in order to promote dynamism, creativity, communication and collaboration. On the other hand, in Finance and Supply Chain, spaces of concentration and study can be found, but without limiting communication and collaboration. Situated in the core of the building are the private offices of the executives, as well as meeting rooms with different capacities in order to cover different team needs. The largest meeting room with capacity for 20 people has the name of the brand itself: Campari. At the front next to the Reception, the central point of the project is located: the Bar, where the space presents a display with wooden strips going from the wall holding and illuminating each of the 100 brands and finishing by wrapping the ceiling with the same wooden strips, where the diversity of the “Mundo Campari” converges and takes on meaning, a bar equipped for the various events held in the office, which allows for thematic flexibility, with high tables and chairs in metal and wood giving it an urban touch. The furniture and the different textures create a clean environment, elegant with rustic tones that give warmth and an organic feeling to the project.

The new offices designed by SPACE invite you to live the Campari Experience, to enter into a world that strengthens the family of brands in a coherent framework, uniting and strengthening communication and collaborative work but primarily promoting the identity of an organization whose collaborators become the genuine Campari Family.

Advertisement
Add a Project
Publish Your Projects Show off and upload images, text, and video of your work. We pick the very best for our project newsletters. Upload

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X