Posted on:

Clock House




  • Civil Engineer: Milk Structures
  • Other: Tiles of Stow
  • Other: Svane Kitchens

Project Status


Year Completed

View all (2) images

Project Description


Revitalising a 1960s mid-terrace building in Finsbury Park with a brick and timber extension,
remodelled interior, and glazed façade tiles that showcases hardwearing and timeless materials.

The Clock House revives an unfashionable building with an outmoded floorplan for a professional couple and their baby. The integrated garage and upper-floor kitchen of the former layout gave rise to constrained spaces. This has been recalibrated to unlock the ground floor into the main living space, with an extension and roof terrace providing a pleasurable and practical home.

The project makes innovative use of wide palette of materials, including glass bricks, concrete, plywood, and glazed exterior tiles inspired by designs of London’s traditional pubs and Underground stations. Internal walls have been pierced, façades have been invigorated, and a roof terrace created to supplement the garden.

The full-width rear extension includes a glass elevation with a window seat that opens into a garden of blue brick planters and paving. The original concrete beams have been exposed to link to a steel and douglas fir structure on the underside of the ceiling, while the elevation is clad in black stained timber supporting pre-cast concrete gutters that project over the parapets. The extension’s sedum roofprovides a natural blanket of insulation.

The roof terrace stair was designed as a cost-effective kit of interlocking parts. It is made of over 100 pieces of CNC-cut birch ply, birch dowel, and steel rods which fit as an intricate puzzle and give changing views as you approach from below or above.
Add a Project
Publish Your Projects Show off and upload images, text, and video of your work. We pick the very best for our project newsletters. Upload

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X