Project

Posted on:

Direct I

Tushar Desai Associates



Project Name

Direct I

Location

Seepz


Andheri East



Project Status

Built

Year Completed

2011

Size

10,459 sq. feet

Client/Owner

Mr.Turakhia

Consultants

  • Interior Designer: Tushar Desai Associates


View all (15) images

Project Description

PROJECT BRIEF:
COPORATE OFFICE FOR AN IT COMPANY IN MUMBAI,SEEPZ.
The office measures 10,450 Sq.Ft.on the third floor of a six-storey commerical
building located in a special economic zone in Mumbai.

CLIENT BRIEF

To design five identical floors as a workplace of a six-storey building,with reception on the ground floor and cafeteria in the basement.
Each of the 5 work floors had to have different character with a theme concept.
The 3rd floor was taken up first as a lounge office giving us the freedom to develop new innovative design theme for a particular age group of 20-35.
THE CHALLENGE

To establish a visual lounge theme with a warm, appealing, inviting and comfortable workplace.
To create a new trend of transparency in IT services, and balance that with the more contemporary and practical needs of individual identity and privacy.
To achieve required density and create levels of movement, primary to
secondary, public to private.

OUR RESPONSE:

The floor plan maximizes the flexibility and day light penetration and fosters
collaboration of varying work styles and efficiency.
The work tables are made 3" less in either dimensions without comprising in
efficiency,but allow wider passages and greater sense of openness.
Glass partitions separates different groups while retaining visual link. The wood
strips on the glass partitions hide the joints and give character to the space.
Privacy and identity are evident in the more secluded break-out spaces,where
the contemporary pinestripe lines appear in several iterations in ceilings,
partition walls, wooden screens and other visual cues.
The colour palette of the space is neutral with the furniture,accessories,cement
sheet wall paneling of varying thickness in the working zone and splashes of texture paint in the passage area.
The coldness of polished concrete in the passage are is softened by white paint
on the right side wall and glass partitions on the left side.
MATERIALS USED

Material palette with "earthy browns and greys"
Polished concrete flooring, vitrified flooring ensembling natural stone effect and wooden flooring.
Glass partitions, wall paper, cement sheet of varying thickness and texture paint.
Wooden screen and blinds, fabric lights.
Advertisement
Add a Project
Publish Your Projects Show off and upload images, text, and video of your work. We pick the very best for our project newsletters. Upload

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X