Posted on:


Schwartz and Architecture

View all (9) images

Project Description

This modest 2,000 SF home in the hills above the Sonoma Valley is part of a series of prototypes for highly site-responsive, environmentally sensitive and affordable homes. Here, the two private wings wrap around to create a protected open-air courtyard at the center of the form. This courtyard links the entry to the living space, the cantilevered deck and views beyond. The project argues that through sensitive and efficient design one can create a home customized to its site, even within a relatively contained footprint. By fostering the connection between indoor and outdoor space and tailoring our project to capture views, we are able to expand the sense of space to be far greater than the square footage would belie.
Add a Project
Publish Your Projects Show off and upload images, text, and video of your work. We pick the very best for our project newsletters. Upload

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X