Posted on:

Dutcher Creek Residence-Tree House

Shared By

pathuri divya


  • Adams & Co. Homebuilders

Project Status




Room or Space


View all (3) images

Project Description

K+B studio / Kitchen
Tree House

The strength of the Dutcher Creek Residence kitchen lies in creating a coherent sense of place while never losing touch with its surroundings. Open to an adjacent dining area and separated from the living area by only a bank of freestanding cabinets, the space rises to a layered roof structure—exposed steel members topped with Douglas fir purlins and decking—that suggests the shape of the entire house. Architects Amy Nielsen and Richard Schuh oriented the building toward views of a neighboring vineyard and a grove of mature redwoods, locating a roof-high window over the kitchen’s main sink, Schuh points out, “so, as you work in the kitchen, you look up and see the height of these trees.”
Add a Project
Publish Your Projects Show off and upload images, text, and video of your work. We pick the very best for our project newsletters. Upload

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X