Project

Posted on:

eMOTION(ing) topography

Disguincio&Co

Shared By

sharonliu

Location

Client/Owner

condominio Aquileia

Project Status

Concept Proposal

Year Completed

2010
View all (11) images

Project Description

The project is about the ri-territorialization of a series of commercial warehouses: combining the need to renovate the facade and to design the parking area in front of the building, the architecture reconnects the building to the surrounding environment through the staging of a new landscape that tries to absorb the character of that country side, now forgotten by that area of the town, outskirt of Pordenone.

A light modular structure supports the semi-transparent protective tech fabric and thirty thousand flexible blades that cover four thousand square meters parking area: the system offers, in the summer season, a delightful diffused shadow in different layers. The rubber blades are moved by the wind gifting an always different dynamic effect, creating an emotional landscape, evoking an evergreen grass field. The blades are part of a photovoltaic system, in fact they are covered by a soft flexible membrane equipped by small semi-spherical silicon spheres.

Disguincio&Co: http://www.disguincio800.com
Renderings: Telegram71 (www.telegram71.com)
Advertisement
Add a Project
Publish Your Projects Show off and upload images, text, and video of your work. We pick the very best for our project newsletters. Upload

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X