Posted on:

Gold 214

Pascal Arquitectos

View all (6) images

Project Description

These are some preview images of a building located in Polanco, in a “L” shaped lot. Due to special circumstances there is almost no façade towards the street, it was decided to have the life and views developed to the inside.
An irregular geometric pattern was created, with a random use of different materials such as cumarú wood, brass, transparent crystal, white ceramic crystal and limestone.
The first idea was to generate a “vertical forest” , that later ended up being more like an “orangerie”, this was a result of putting mandarin orange trees inside window boxes in order to incorporate, through this façade, the sense of smell to the senses that were addressed to.
At the same time it integrates a vast range of elements like the water in the fountain and the fire pit that becomes the reunion center of this place
Add a Project
Publish Your Projects Show off and upload images, text, and video of your work. We pick the very best for our project newsletters. Upload

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X