Posted on:

Harvard Square Hotel


Shared By



Harvard Capital Planning and Project Management

Project Status


Year Completed


Construction Cost

View all (6) images

Project Description

The design for the renovation of the hotel focuses on enhancing the guest experience and creating an oasis in the heart of Harvard Square. The changes are evident upon arrival; in the entry lobby a new contemporary stone-and-glass stair invites guests up to the reception area. The lobby includes a sunlit living room with comfortable furnishings and access to the latest technology. The mix of glass and natural stone create a welcoming atmosphere to the flexible space, which creates an area to relax and enjoy views of Harvard Square over coffee, a light meal, or an informal meeting. Guest rooms are fully transformed with new finishes to create a bright and airy environment. The design takes cues from Harvard's traditions and campus; lightly colored guest rooms are punctuated with crimson accents and oversized campus photographs. This complements the modern, custom furnishings, which are carefully designed to maximize storage and workspace. Dramatically improved baths with glass-tiled showers complete the transformation.
Add a Project
Publish Your Projects Show off and upload images, text, and video of your work. We pick the very best for our project newsletters. Upload

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X