Project

Posted on:

headquarter SVA

HOLODECK architects

Project Name

headquarter SVA

Project Status

Concept Proposal

Year Completed

2015

Size

19,100 sq. meters

Client/Owner

Austrian Social Insurance Fund, Vienna




Type

Office

View all (7) images

Project Description

The headquarter of the main association of the Austrian Social Insurance Fund is located in the third district, at Erdbergstrasse. The Wittgensteinhaus, the Rochusmarkt and the Grete Jostpark are important cultural buildings and urban areas arranged during site construction in 70s. In this high-quality context, we carefully place a spatial composition of the landscape park and building cubature. The vertical slice is proportionally supplemented by a horizontal slab and integrated the existing landscape park spatially and functionally. The inviting ground floor zone reaches the users and visitors over the extensive open space with shade-spreading trees or over the entrance along the Kundmanngasse. The naturally exposed hall provides a clear orientation and access to the areas.

EU-WIDE 2.STAGE GP COMPETITION
Advertisement
Add a Project
Publish Your Projects Show off and upload images, text, and video of your work. We pick the very best for our project newsletters. Upload

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X