Posted on:

House of Writing




Jan Michalski Foundation


  • Alejandro Aravena
  • Alexandre Gobbini
  • Joanne Villa
View all (2) images

Project Description


This suspended cabin had to balance comfort and compactness. We opted for a linear volume so that we could place it with freedom within the existing column grid but also as a way to counterbalance the reduction of the living area; the length of the cabin compensates and decompresses the compactness allowing the writers to transit through different situations: cooking, eating, and sharing. Structurally the cabin is just a very efficient and simple slab that supports both the living space on top of it and the hanging system of the existing canopy. We introduced a pivot and a lateral force to stabilize the system, but also as the way to provide access to the cabin and allow all the services to reach the ground.
Add a Project
Publish Your Projects Show off and upload images, text, and video of your work. We pick the very best for our project newsletters. Upload

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X