Posted on:

Huawei Wuhan Research Center

Ennead Architects

Shared By

Sara Johnson


  • Peter Schubert, FAIA (design partner)
  • Kevin McClurkan, AIA (management partner)
  • Andrew Burdick, AIA (senior project designer)
  • Jing Lu; Steven Peppas, AIA; Lynn Zhang (project managers)
  • Stephanie Tung, Jeffrey Yao (project architects)
  • Dayo Adeyemi; Kristin Alexander; Margarita Calero, Assoc. AIA; Maggie Checo; Eugene Colberg, AIA; Brad Groff, AIA; Regina Jiang; Wanlika Kaewkamchand, Assoc. AIA; Jazzy Li; Kyung Min; Nikita Payusov; Jim Rhee; Lynette Salas; Michael Spitaleri; Lanxi Sun; Chuck Wolf; Ge Yu; Luyi Yu (team)


3,767,000 sq. feet



View all (10) images

Project Description


Ennead Architects’ design for the Huawei Wuhan Research Center in Wuhan, China, is set to define a twenty-first century campus for research and development that fosters interdepartmental interaction amongst employees while maximizing access to the surrounding landscape.

Developed for Huawei, the largest China-based networking and telecommunications equipment supplier and the second-largest supplier of mobile telecommunications infrastructure equipment in the world, the campus is comprised of eight research buildings and two canteens, arranged along a linear park space and water feature.

Integrated into the natural topography and landscape of the site, the design’s central valley forms a visual and active pedestrian spine. While automobile traffic is held to the site’s perimeter, all pedestrian traffic is filtered towards this central landscape. By connecting the various programs of offices, laboratories, data centers, and employee amenities, this shared landscape encourages the spontaneous interactions and productive collisions that are crucial to the development of a well-functioning research environment.

The research buildings are conceived as a simple, modular kit of parts. Each building is based on the same typical office bay, allowing the client to flexibly redistribute departments and project teams as needed throughout the campus. The research buildings are arranged in narrow linear bars, a repetitive design which creates a strong unifying visual identity, defines the edges of the campus’ central valley, and maximizes access to light, air, and landscape views from every workstation throughout the project.
Add a Project
Publish Your Projects Show off and upload images, text, and video of your work. We pick the very best for our project newsletters. Upload

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X