Posted on:

James and Anne Robinson Nature Center

reThink Wood


  • Other: GWWO, Inc.

Project Status


Year Completed



26,000 sq. feet

Certifications and Designations



View all (6) images

Project Description

Given the 26,000-square-foot Robinson Nature Center’s role of connecting visitors with nature, it was important that the structure appear modest on approach and in keeping with its setting, while minimizing impacts on the site.

Wood was chosen as a key building component as it presented both aesthetic and environmental benefits.

The exterior cedar siding blends seamlessly with the natural landscaping of the site, making it both aesthetically pleasing to the eye as well as leaving nature as the main focal point. Inside, the rich warm tones provided by the ash slats and oak flooring welcome visitors. Achieving the highest level of LEED Certification was of paramount importance to the client. By using wood, seven points were gained, helping the nature center achieve Platinum Certification.

Add a Project
Publish Your Projects Show off and upload images, text, and video of your work. We pick the very best for our project newsletters. Upload

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X