Project

Posted on:

Loft Renovation in Chelsea

Francoise Bollack Architects

Shared By

fbach

Project Status

Built

Year Completed

2007
View all (5) images

Project Description

This loft apartment located in a late 19th century row house presents an interesting challenge: how to recover the graceful proportions of the living room while taking advantage of the possibilities offered by an earlier alteration which had inserted intermediate levels in the building's original high-ceiling spaces. Our design reconfigures the apartment's three levels to take advantage of natural light and the south views to the owners' landscaped deck outside. The apartment is outfitted like the interior of a boat: the stair doubles up as a storage element, the mezzanine railing is a bookcase, there are storage bins within the floor structure, every inch is used throughout

The resulting spaces flow into each other and we made extensive use of computer walkthroughs during the design process to let the Owners see what their home would be.
Advertisement
Add a Project
Publish Your Projects Show off and upload images, text, and video of your work. We pick the very best for our project newsletters. Upload

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X