Posted on:

London Fields

Scenario Architecture



  • General Contractor: Spinel Contractors
  • Civil Engineer: Morph Structures

Project Status

View all (11) images

Project Description


Extending and refurbishing a mixed-use building using a central core dividing uses and adding a sunken roof terrace for privacy and connection of the exterior with the interior.

The property had received previously been granted planning permission, however, the internal layout did not suit the young family’s needs. The challenging terrace site opens out to a hard landscaped internal community space/car park. The key elements of the brief were to utilize daylight as much as possible, to allow the family to interact in an open space whilst maintaining a warm and engaging environment and to have a green space that can be seen from the living areas.

Through analysing the site and the day-to-day habits of the clients, the design lowers and glazes a section of the roof terrace to create a roof top garden that can be enjoyed from the kitchen and living areas. A central core to the house lets light penetrate down to the first floor whilst simultaneously creating a continuous flow through the second floor.
Add a Project
Publish Your Projects Show off and upload images, text, and video of your work. We pick the very best for our project newsletters. Upload

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X