Posted on:

Maggie's Nottingham

Piers Gough, CZWG Architects



The Maggie's Centre Trust

Project Status


Year Completed



360 sq. meters

Construction Cost

View all (2) images

Project Description

The striking exterior of Maggie’s Nottingham (2011)—comprised of four large ovals—is faced in green ceramic tiles and held together with steel hoops. Offered any site on the hospital property, architect Piers Gough chose to nestle the Centre within the privacy of trees, near the entrance to the hospital’s breast cancer and oncology departments. Gough also chose to elevate the building off the hillside to add another dimension of privacy and prevent people outside from looking through the windows. Inside, the comfortable interiors, with timber floors and pastel blue and green walls, lead visitors past an office and library to a domestic kitchen. Upstairs the Centre provides small private rooms and a large meeting space. The interiors were designed by Nottingham-born fashion designer Paul Smith. Using images from the Chelsea Flower Show, he printed original fabrics to upholster furnishings throughout the building, giving the Centre a quirky personality.
Add a Project
Publish Your Projects Show off and upload images, text, and video of your work. We pick the very best for our project newsletters. Upload

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X