Posted on:

Mall Plaza Antofagasta


Shared By





Mall Plaza

Project Status


Year Completed



2,000 sq. meters



View all (9) images

Project Description

tvsdesign has once again partnered with long‐time client, Mall Plaza, to repurpose the ground level of a parking garage into a 2,000 sm, high‐end retail destination in Antofagasta, Chile.

The new retail destination is in response to a specialized socio‐economic niche market within the growing global middle class that caters to affluent shoppers with increased spending power. The new space, with tenants ranging from Roxy to Umbrale and Saville Row opened in late 2011.

The design solution creates floating wood soffits spreading out to form focal points above boutique kiosks and cafes, defining the heart of the space. Water is used as a visual, experiential and auditory design feature to connect the space to the natural environment. Shallow pools surround public seating areas and specialty cantilevered retail. Elegant water walls punctuated with flowers suspended in crystal vases greet the guest at each entrance and set the tone for the distinctive experience inside. Warm wood patterns, relaxing seating groups and a color palette of cool colors and soft tones brands the area as a high‐end shopping destination in line with the Aires brand.

"We made a conscious break from the traditional double‐loaded corridor of most malls to create a new more intimate shopping destination that connects the shopper both visually and physically to every store." said Donna Childs, principal at tvsdesign.
Add a Project
Publish Your Projects Show off and upload images, text, and video of your work. We pick the very best for our project newsletters. Upload

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X