Posted on:

Medlin Residence

in situ studio

Shared By



  • Kemp Harris

Project Status


Room or Space




View all (10) images

Project Description

The site is long in the north-south direction and slopes down to the street towards the north. A stream cuts across the northern portion of the site, near the street, and the associated buffer prevented construction on the front half of the property. The extreme topography of the south end prevents the house from being too far back on the property. The design response is a compact L-shaped scheme that creates a courtyard between the house and hillside. Because of the tight footprint, not all public spaces were able to fit on the ground level. Therefore, an informal den is located on the upper level and a stair connecting the living room to this den dominates the expression of the front elevation. Despite large openings to the exterior throughout the public spaces, the design affords privacy within.
Add a Project
Publish Your Projects Show off and upload images, text, and video of your work. We pick the very best for our project newsletters. Upload

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X