Posted on:

MEK House


Shared By



1,972 sq. feet
View all (7) images

Project Description


Adapting to their changing lifestyle and growing collection of art and midcentury furniture, the clients prioritized five discrete rooms in their 1990s spec-built house for: the entry, living room, kitchen, master bath, and the unfinished space above the attic to be used as an informal hang-out space.

These areas of focus have been treated as insertions – distinct from the original house in materiality, functionality, and form.  Beyond responding to the family’s functional needs, the renovations are designed to serve as a backdrop for the client’s world-class collection of art.  Surfaces of dark walnut paneling act in contrast to the white ‘gallery’ walls and serve as a visual material datum that connects the individual insertions as a cohesive counterpoint to the existing.

Because of its location, upstairs and separate from the rest of the house, the design of the attic was able to take on a more active, unrestrained character.  Custom built-in lounge furniture responds to and mimics the angles of the attic walls.  Dark wood strips wrap the space, lending it an intimate feel while echoing the materiality of the insertions below.

Add a Project
Publish Your Projects Show off and upload images, text, and video of your work. We pick the very best for our project newsletters. Upload

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X