Project

Posted on:

Moffett Gateway Club

DES Architects + Engineers

Shared By

Blaine, DES Architects + Engineers


Project Name

Moffett Gateway Club

Location

1245 Innsbruck Drive




94089

Project Status

Built

Year Completed

2016

Size

45,000 sq. feet

Client/Owner

Jay Paul Company


Team

  • C. Thomas Gilman
  • Craig L. Ivancovich
  • Christopher Mateo

Consultants

  • General Contractor: Level 10 Construction


Certifications and Designations



Style

Other

View all (13) images

Project Description

Located on a 15-acre corporate campus in Silicon Valley, the Moffett Gateway Club is a vertically-elevated recreation and activity center. The Club fronts the campus’ central green space and is integrated into a three-story parking structure.

Positioned between the two office towers, the front facade creates a focal point for the campus, defines the edge of the ground-level greenspace, and screens the parking structure. The facade’s curvilinear form and materials — blue-tinted glass and grey metal panels — relates the Club to the office towers on campus. An open glass stairwell and a cylindrical elevator shaft connects the three-stories while a deep, semi-translucent canopy unifies the building and external vertical circulation.

The elevated location lifts tech employees and visitors above the adjacent sub-urban office parks and their plethora of surface parking. Raised thirty-feet, users enjoy much improved views of tree-tops and mountain ranges off in the distance. Thirteen-foot ceilings and full-height windows make the open-plan fitness space an expansive volume with strong visual connectivity to the garden.

Accessed through the Club’s interiors, the garden provides employees with a new setting to gather and connect outside the workplace. The program includes a full-suite of social spaces: bocce ball courts, fire pits, an outdoor kitchen, herb gardens, and seating areas. The background landscape provides a layered experience where users are separated from the workplace, but connected to the surrounding environment. With views of Moffett Field’s Hangar One—a Silicon Valley landmark—the rooftop incorporates a series of planter boxes made with reclaimed redwood from the Hanger. The redwood brings warmth to the material palette and creates a relaxed environment.

The garden also connects to the local environment with native and drought tolerant landscaping: Fox Tail Agave, Berkley Sedge, and Feather Read Glass. Adjacent to the outdoor kitchen, six types of edible plants — strawberry, pomegranate, rosemary, thyme, lavender, and lemon bushes — provide herbs and fruits.

The Club is the region’s first elevated recreation center that combines indoor and outdoor facilities. With creative positioning, contextual design, and a mix of destination activities, this campus centerpiece will provide long-term value to its new workplace community.
Advertisement
Add a Project
Publish Your Projects Show off and upload images, text, and video of your work. We pick the very best for our project newsletters. Upload

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X