Project

Posted on:

Novartis Campus

Elemental

Shared By

Angela Cook


Project Name

Novartis Campus


Team

  • Alejandro Aravena


Type

Office

View all (2) images

Project Description

FROM THE ARCHITECT:

The office building in the Novartis Campus Shanghai seeks to provide spaces that encourage knowledge creation. The office spaces are designed to accommodate the different modes of work — individual, collective, formal and informal — and foster interaction between the users. Around a forest of Metasequoias, the ground floor accommodates the Fitness and Be Healthy Center which are part of the campus public level where users from the different buildings meet. The outside of the building responds to the local climate with a solid facade of reclaimed brick facing south, east and west. On the north facade, the building is open to let indirect light get inside the open office spaces.
Advertisement
Add a Project
Publish Your Projects Show off and upload images, text, and video of your work. We pick the very best for our project newsletters. Upload

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X