Project

Posted on:

Paper House

Stipfold

Shared By

Stipfold, Stipfold


Project Name

Paper House

Project Status

Concept Proposal

Year Completed

2012

Size

500 sq. meters


ARCHITECT



View all (15) images

Project Description

The white stripe at the entrance door tracks the silhouette of the building toward the backside, where it expands and folds into angular shapes, creating the unified coating for the entire space. The territory is bounded with the structure, made of concrete metal panels and horizontally arranged metal rigs, intriguing an outsider, while keeping obscurity. The long first floor space is broken up into the living room, the kitchen and the bathroom. All these areas connect to the open hallway without doors, dismantling a sense of divisions. The small bridge, with the long open pool underneath, links the dining room to the yard. The open parking spot is also integrated in the yard.
Three bedrooms, with individually assigned bathrooms, are allocated on the second floor and the terrace is the only shared space.
The outer layer of the second floor and the backside of the building are symmetrically sliced, bringing the aesthetic of unity into focus.
Advertisement
Add a Project
Publish Your Projects Show off and upload images, text, and video of your work. We pick the very best for our project newsletters. Upload

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X