Project

Posted on:

Paper Log House Turkey

Shigeru Ban Architects

View all (2) images

Project Description

FROM THE ARCHITECTS:

Based on the shelter in Kobe, Japan, some improvements were applied to fit in with the environment in Turkey. One unit, for example, was 3 x 6m, a different and slightly larger configuration, which was due to the standard size of plywood in Turkey and also to the country’s larger average family size. Secondly, there was more insulation. Shredded wastepaper was inserted inside the tubes along the walls and fiberglass in the ceiling, and also cardboard and plastic sheets were used for more insulation, depending the resident’s needs.

For more information about Shigeru Ban's 2014 Pritzker Prize, please read http://www.architectmagazine.com/architecture/shigeru-ban-architects-wins-the-2014-pritzker-prize_o.aspx
Advertisement
Add a Project
Publish Your Projects Show off and upload images, text, and video of your work. We pick the very best for our project newsletters. Upload

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X