Project

Posted on:

Paradiso

NOMOS

Shared By

NOMOS architectsuxazyvvavydrfdxb, NOMOS - Groupement d'Architectes


Project Name

Paradiso

Location

21 Rue des Bains




1205

Project Status

Built

Year Completed

2015

Size

60 sq. meters


ARCHITECT



Room or Space

Architectural Detail

View all (11) images

Project Description

Paradiso is a coffee shop located in a converted bicycle workshop, in a former industrial area of Geneva.

The fully glazed storefront opens up on the facade the Ethnography Museum across the road. Diamond shapes and strict lines on the opposite museum wall contrast with the round figures of the bar and wall recess. The deliberate curved-out edges of the counter and floor empty spaces create fluid movements inside. Together, lines, arches and flow become elements of a complementary geometrical language.

The high and lively space on the ground floor is extended by a staircase that leads to a more intimate mezzanine. A single, continuous material is used for the floor and steps; a ‘terrazzo’ composed of fragments of black and white Carrara and red Verona marble. The white Carrara marble counter is supported by black, slotted wooden boards that recall stone pillars. The handrail and wall light fixtures are made of brass. A vintage Italian chandelier, also made of brass, is a centrepiece providing subtle and retro lighting to the bar area.

This tailored composition of shapes and materials creates a unique atmosphere, reminiscent of a genuine Italian ‘caffe’.
Advertisement
Add a Project
Publish Your Projects Show off and upload images, text, and video of your work. We pick the very best for our project newsletters. Upload

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X