Posted on:

Pavilion on a Georgian Estate

Douglas VanderHorn Architects

Shared By



  • Douglas VanderHorn
  • Interior Designer: Jill Patla

Project Status



Watermark Awards

View all (4) images

Project Description

Nestled between the tennis court and swimming pool, this pavilion accommodates a Greenwich family’s desire for serious outdoor entertaining. The symmetrical brick arcaded building encloses a seating area and dining area serviced by a professional grill and gas oven. Directional lighting highlights each column, illuminating the space and its vaulted ceiling. Cast concrete countertops and stainless steel cabinetry create a modern cooking area. The curved teak and stainless steel island has two tiers: one for the prep area and outdoor appliances, and a higher level for bar stool seating with direct views to a large, flat-screen television. A paddle fan suspended from the timber roof framing provides a comforting breeze to the seating area below. On the adjacent patio, the wood burning fire pit provides ambiance and warmth as the temperatures dip on cool summer nights. All these amenities provide a gracious outdoor area with a full range of poolside entertainment options.
Add a Project
Publish Your Projects Show off and upload images, text, and video of your work. We pick the very best for our project newsletters. Upload

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X