Posted on:

Pool Pavilion on a Classic Georgian Estate

Douglas VanderHorn Architects

Shared By



  • Douglas VanderHorn

Project Status



460 sq. feet

Room or Space



Design Awards

View all (5) images

Project Description

Nestled between the tennis court and swimming pool, this pavilion accommodates a Greenwich family’s desire for gracious outdoor entertaining. The symmetrical brick arcaded structure encloses a comfortable seating and dining area serviced by a professional grill and gas oven. Directional accent lighting highlights each column, illuminating the space and its soaring vaulted ceiling. Cast concrete countertops and stainless steel cabinetry create a contemporary cooking space. The curved teak and stainless steel island has two tiers: one for the prep area and outdoor appliances, and a higher level for bar stool seating with direct views to a large, flat-screen television. A paddle fan suspended from the timber roof framing provides a comforting breeze to the seating area below. On the adjacent patio, the wood burning fire pit provides ambiance and warmth as the temperatures dip on cool summer nights. All these amenities provide a comfortable outdoor space with a full range of poolside entertainment options.
Add a Project
Publish Your Projects Show off and upload images, text, and video of your work. We pick the very best for our project newsletters. Upload

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X