Project

Posted on:

Portofino Restaurant

Macorrilho, Lda.

Shared By

plucas

Location

Sesimbra


Sesimbra


2970-000

Client/Owner

SPL-Arquitectos

Team

  • Paulo Lucas
  • Sofia Lucas

Consultants

  • Construction Manager: Colicapela, Lda.

Project Status

Built

Year Completed

2011

Size

37,076 sq. meters
View all (13) images

Project Description

Considering the pre-existing, as well as the constraints of the predetermined schedule, the architect tried to create a building whose volume would integrate the territory, without undermining its functionality and versatility. In this sense, it was somehow the dematerialization of the building to the person who observes the beach, creating open plans and glazing to the east, leaving the spaces most closed to the west. We opted for the creation of a basement, yet soft, to the whole building and terrace area allowing an increase in relation to the territory, thus achieving a greater visual projection on the beach, emphasizing the connection to the Town and to the sea. We designed a building composed of three volumes that are tied together at the entrance, which also provides connection to the outdoor deck, where you enter the building. Each volume consists of different spaces yet they all complement each other.
Advertisement
Add a Project
Publish Your Projects Show off and upload images, text, and video of your work. We pick the very best for our project newsletters. Upload

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X