Project

Posted on:

Princeton School of Architecture

Architecture Research Office (ARO)

Shared By

ARO

Client/Owner

Princeton University

Project Status

Built

Year Completed

2007

Size

8,000 sq. feet
View all (6) images

Project Description

FROM THE ARCHITECTS:

The addition and renovation of the existing 1963 building are transformational, strengthening the School of Architecture’s connection to the surrounding campus. Both a threshold and a window, the glazed addition re-centers the program, linking the two-story south wing, where administrative offices and library are located, to the studios and classrooms in three-story north wing. Making use of residual space between the wings, the addition contains a new lobby, student lounge, and elevator wrapped by a cantilevered steel plate stair. It is clad with large glass panels that enable views into and out of the building. The curtain wall’s varying ceramic frit patterns relate to the proportions of the existing building and provide greater density for solar shading on the south and west exposures. Renovations throughout the existing building address new program requirements such as a digital fabrication lab, life safety and accessibility while preserving elements such as the open concrete stair serving the studios.

For more information, please visit http://www.aro.net
Advertisement
Add a Project
Publish Your Projects Show off and upload images, text, and video of your work. We pick the very best for our project newsletters. Upload

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X