Project

Posted on:

PVH Showroom

Space / Juan Carlos Baumgartner

Shared By

Space, Space


Project Name

PVH Showroom

Project Status

Built

Year Completed

2015

Size

790 sq. meters

Client/Owner

PVH


Team

  • Juan Carlos Baumgartner
  • Gabriel Téllez
  • Jimena Murillo

Consultants

  • Lighting Designer: LUA
  • General Contractor: GIA
  • Other: JLL


Style

Modern

View all (6) images

Project Description

The Showroom of the Calvin Klein clothing line is in the building Capital Reforma in Mexico City.

It is on one floor, divided into two main areas: 612m2 for the ‘Showroom’ and 178m2 used for a ‘Concept Store’. The space, of great height, has abundant natural light.

The architectural plan consists of a small reception area, 4 private showrooms with individual entrances, service areas, such as bathrooms and a small kitchen, and a bar area.

The concept from which this project emerges is that of having ‘a box inside another box.’ The first box is the space in itself and the second box, the volume that encloses the different ‘showrooms.’ The most characteristic element of the space is the structure of steel and frosted glass sills that form the interior box.

The materiality is inspired in the new concept of Calvin Klein houses. The use of natural materials, neutral colors and straight lines is very evident. The rustic details, such as the wooden bench in the reception, give it a touch that goes with the image of the brand. With the use of these materials and the lighting design, we are able to create a warm and simple environment, very easy to step into with the change of each season.
Advertisement
Add a Project
Publish Your Projects Show off and upload images, text, and video of your work. We pick the very best for our project newsletters. Upload

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X