Posted on:

Ranquist Development Group Offices

Vladimir Radutny Architects

Shared By



Ranquist Development Group


  • Vladimir Radutny
  • Fanny Hothan
  • Joe Signorelli

Project Status


Year Completed



900 sq. feet

Room or Space

Architectural Detail



View all (18) images

Project Description

A Chicago developer tasked us to create a new office atmosphere within an existing single story masonry shell. Our strategy was to place emphasis on the intrinsic character of materials used to build this simple box. First, we needed to uncloak its forgotten beauty, hidden behind the layers of old gypsum skin. Once the perimeter was brought back to life, we kept clear of it, and began to introduce the components needed for an everyday “office space”.

An oversized communal desk with integrated storage was placed in the center of the room. Structurally supported by two thin perforated metal screens, the desks appear to be cut into smaller segments, defining multiple work areas needed within the single shared space. These striking sheets of metal are designed to be visually intriguing, enhancing the raw qualities of an existing skin. To further separate the office from its adjacent zones, we introduced a continuous black “binding wall” snaking through various programmatic needs. Storage, mechanical closet and a private office are carefully sculpted within this single move. The lack of natural daylight in the space was solved through the placement of large panes of glass as separating walls, borrowing light and adding views throughout. Now, the occupants are more connected with their immediate surroundings and feel much less contained
Add a Project
Publish Your Projects Show off and upload images, text, and video of your work. We pick the very best for our project newsletters. Upload

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X